تغذیه کودک در دوران بیماری

پزانه : تغذیه کودک در دوران بیماری از حساس ترین شرایط می باشد که نکاتی را که مادر باید هنگام غذا دادن به کودک بیمار مورد توجه قرار دهد به شرح زیر است :

– قبل از غذا دادن به کودک صورت ودستهای او را بشوید زیرا این کار به کودک احساس آرامش می دهد.

– غذا دادن به کودک بیمار مشکل و خسته کننده است ومادر باید سعی کند با صبر وحوصله زیاد به کودک غذا بدهد.

– طی بیماری همواره کودک را تشویق به غذا خوردن کند.

– حتی اگر مقدار کمی غذا بخورد بهتر از آن است که چیزی نخورد.

– در حالتی که کودک خواب آلود است به او غذا ندهد.

– از غذاهایی که کودک در حالت سلامت بیشتر به آنها علاقه دارد تهیه کند.

– غذاهایی که نرم هستند وخوردن آنها نیاز به جویدن زیاد ندارد مثل سوپ، پوره یا فرنی به کودک بدهد.

– برای نرم کردن غذا از کمی شیر یا روغن مایع استفاده کند.

– کودک را مجبور به خوردن غذا نکند چون ممکن است باعث تهوع درکودک شود ویا غذا وارد مجاری تنفسی کودک شود.

– در صورت گرفتگی بینی کودک قبل از غذا دادن ابتدا بینی کودک را تمیز کند.

– به کودک غذای بیشتری نسبت به قبل بدهد برای این کار باید دفعات وعده غذایی را افزایش دهد.

– اگر کودک تب دارد، غذا را هنگامی که مقدار تب او کمتر است مثلاً بعد از مصرف داروی تب بر به او بدهد.

“دوران نقاهت زمانی شروع میشود که علایم بیماری به تدریج از بین رفته وبیمار رو به بهبود میرود”

تغذیه در دوران نقاهت:

– برخلاف دوران بیماری که کودک بسیار بی اشتها است در دوران نقاهت به طور واضح اشتهای کودک بیشتر می شود این زمان بهترین فرصت برای جبران وزن از دست رفته کودک در دوران بیماری است مادر باید حتماً از این فرصت استفاده کند وهمواره سه پیام زیر رابه خاطر داشته باشد.

– تعداد وعده های غذای کودک را بیشتر کند (به جای 5 وعده، 6 وعده غذا به کودک بدهد)

– در هر وعده غذا، نسبت به قبل مقدار غذای بیشتری به کودک بدهد.

– غذای کودک را نسبت به قبل مقوی تر تهیه کند.

دسته بندی ها: مطالب مفید

دیدگاهی وجود ندارد، اولین نفری باشید که دیدگاه ثبت می کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: دیدگاه های منعکس شده در سایت نظر کاربران است و لزوما مورد تایید سایت نیست.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای ضروری با * مشخص شده اند

*
*