توصیه هایی برای خرید آبزیان و تشخیص ماهی تازه و میگو

جامعه آشپزی پزانه : آبزیان از مهمترین و غنی ترین خوراک خانواده ها است که در این مقاله آموزشی سعی داریم تا شما را با توصیه هایی برای خرید نگهداری و تشخیص ماهی تازه و انواع آبزیان آشنا کنیم. با ما همراه شوید:

خرید آبزیان و تشخیص ماهی تازه

آبزیان را از مراکز عرضه معتبر و مجاز ( مکانهای مسقف بهداشتی و دارای مجوز ) خریداری کنید و از خرید ماهی از دست فروش و خودروهای کنار جاده ای جداً خودداری نمائید.

در مورد ماهی های بسته بندی و فیله شده که توسط شرکت های مجاز عرضه می شوند بایستی حاوی برچسبی باشد که بر روی آن اطلاعاتی از قیبل : نام ماهی ، نوع فرآورده ، تاریخ صید ، تاریخ فرآوری ، بهترین تاریخ مصرف ، شرایط نگهداری ، نام کارگاه فرآوری ، کد بهداشتی از سازمان دامپزشکی کشور ، آدرس و تلفن محل کارگاه ذکر شده باشد.
و از خرید محصولات بسته بندی که تغییر رنگ نموده ونواحی کناری گوشت ماهی به رنگ سفیدی یا زردی ویا تیره رنگ شده باشد اجتناب نمایید و ماهیان منجمد نیز نباید تغییر رنگ مانند سبز شدن ، خشک شدن یا کاهی شدن و یا سوختگی انجماد داشته باشند .

آبزیان باید در فریزرهای ویترین دار که برای این منظور طراحی شده اند و قادر به نگهداری آبزیان در دمای کمتر از 18- درجه سانتی گراد باشد عرضه گردد در ضمن از این فریزرها فقط برای نگهداری محصولات منجمد باید استفاده کرد نه برای منجمد کردن .

از خرید ماهی های که در معرض گرد و خاک ، حشرات و تابش نور خورشید قرار دارد خودداری کرده و در زمان خرید ماهی تازه به نحوه نگهداری ماهی که باید زیر پودر یخ و داخل صندوق ویترین دار باشد دقت نمائید.

عرضـــــه کوسه ماهیان بصـورت تازه ( به علت بالا بودن ازت غیر پروتئینی ) حتماً بایستی بصورت فرآوری شده ( خونگیری شده ، سر و دم زده ، امعاء و احشاء تخلیه شده ) عرضه گردد .

هنگام خرید آبزیان به علائم ظاهری تازه و سالم بودن آن دقت شود . ( علائم در جدول ذکر شده است ) و آبزیان نبایستی پس از انجماد ، مجدداً انجماد زدایی و دیفراست شده و بعنوان تازه به فروش برسند چشم ، پوست ، رنگ و بوی آبشش ماهی ها پس از خروج از انجماد و دیفراست حالت طبیعی ندارند .


روش های تشخیص ماهی تازه

علائم ظاهری ماهی

خصوصیات ماهی تازه

خصوصیات ماهی مانده

جلاظاهری درخشنده و شفافبدون درخشندگی ( کدر )
آبششقرمز، روشن و عاری از ماده لزجبیرنگ و آبشش به راحتی کنده می شود
چشمشفاف ، روشن و درخشانکدر و فرو رفته
سرپوش آبششیکاملاً برجسته و بستهباز و بلند شده و بسته نیست
فلسها (پولک )درخشان براق و محکم به بدن چسبیدهکدر و به راحتی از بدن جدا می شود
بوطبیعی و عاری از بوی گندیدهبوی زننده
دهانبسته استباز است
دیواره شکمیمحکم و دارای قابلیت ارتجاعی کافیبه حالت خوابیده در می آید
خونخون محوطه شکمی روشن و بدون بوخون تیره کمی بوی غیر طبیعی دارد
غوطه وریدر آب فرو می رودشناور در آب
عضلات بدن ماهیمحکم و ارتجاعی ، اتصال به استخوان مجکم و اثر انگشت روی عضله نمی ماند

عضلات نرم و به آسانی از استخوانها جدا می شود اثر انگشت می ماند


روش های تشخیص میگوی تازه

خصوصیات میگوی تازه

خصوصیات میگوی فاسد

رنگ پوست طبیعی و روشن

سر ، سینه و دم محکم و کاملاً متصل به هم

چشم ها روشن براق و محکم

بوی جلبک و بوی دلپذیر

گوشت سخت و آبدار و سفید

اکثر چشم ها از بین رفته

شاخکها ، پاها ، سر و سینه از همدیگر جدا شده

سیاه شدگی گوشت و پوست

بوی تهوع آور آمونیاکی و سولفورید شدید

 


 

دسته بندی ها: مطالب مفید

دیدگاهی وجود ندارد، اولین نفری باشید که دیدگاه ثبت می کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: دیدگاه های منعکس شده در سایت نظر کاربران است و لزوما مورد تایید سایت نیست.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای ضروری با * مشخص شده اند

*
*